Ez volt a mai ebédünk. Vasárnap a húsleves mindig állandó, a főételt szoktam váltogatni. Már régen sütöttem rántott húst, és most nagyon rákívántunk, így az lett a második fogás. Hogy egy kicsit különlegesebb legyen, Kinga barátnőm mediterrán panírjával bundáztam: annyi a különbség, hogy a prézlibe belekevertem 2-3 gerezd szétnyomott fokhagymát, kb. 2 tk olasz fűszerkeveréket és egy kis darab parmezánt. Hogy ne legyen darabos, az egészet összeturmixoltam késes robotgépben. Ebben a fűszeres panírban forgattam meg a húsokat a tojás után.
Köretnek nem akartam a szokásos sült krumplit sütni, bár azt is szeretjük, hanem valami egészségesebbet és kevésbé szokványosat. Volt otthon pár szem cékla, és erről eszembe jutott egy őszi bulguros recept. Az elkészült ételnek gyönyörű színe lesz (olyan... hercegnős) és nagyon finom. Nem is bonyolult elkészíteni, íme a recept:
Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma, szétnyomva
- 2 cékla, meghámozva, apró kockákra vágva
- 20 dkg bulgur
Elkészítése:
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatom a fokhagymát és rádobom a céklakockákat. Kevergetve megpárolom, amíg majdnem puha.
Közben egy másik edényben kevés olívaolajon megfuttatom a bulgurt is, és felöntöm 4 dl vízzel. Sózom, borsozom, és lefedve puhára főzöm. Ha szükséges, pótolhatjuk az elpárolgott víz mennyiségét.
Egy apró megjegyzés: múltkor nem vágtam ilyen apróra a céklát, úgy is finom volt, csak egy kicsit nehezebben puhult. Az apróra vágás mellett szól még, hogy esztétikailag jobban néz ki így a bulgur mellett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése