2013. október 4., péntek

Hercegnő saláta

Legutóbb Anyukám egy finom salátával várt bennünket. Régebben is gyakran készítette, mert nagyon szeretjük, csak mostanában valahogy el lett feledve. Picit hasonlít a Waldorf salátához, de cékla is van benne, ettől lesz harsány rózsaszínű. 
Szóval örömmel láttunk neki a vacsorának, Anyu  sütött ki hozzá egy kis lapockát, hogy a húsimádó szakasz se morogjon, és megkérdezte, hogy a gyerekeknek szedhet-e belőle. Már épp tiltakozni akartam, mivel ők ilyet általában nem esznek /hogyisne: cékla, meg zeller? És ilyen fura színű?/, mikor a legkisebb felkiáltott, hogy ő kér. Jól van, gondoltam, csak belekóstol, aztán otthagyja. Hát nem, az összes elfogyott a tányérjáról, sőt a másik kislányom is megette. És hogy ez így is maradjon, gyorsan kitaláltam, hogy ezt a szép rózsaszín ételt úgy hívják, hogy hercegnő saláta, és ez Csipkerózsika kedvence. Innentől kezdve tudom, hogy bármikor adhatok nekik ilyet, máskor is megeszik. Lám, mit tesz a jó marketing... (Eredeti recept: Nők Lapja Konyha, Bereznay Tamás receptje)


Hozzávalók:
  • 50 dkg cékla
  • 50 dkg zeller
  • 50 dkg alma
  • 20 dkg majonéz
  • 1- EK tejföl
  • 1 EK porcukor
  • kevés dijoni mustár
  • só, bors
A céklát enyhén sós vízben puhára főzöm, majd vékonyra felszeletelem. A zellert nagyon vékony csíkokra felvágom (vagy a nagy lyukú reszelőn lereszelem), és 1-2 perc alatt forró sós, citromos vízbe merítem. Hideg vízzel átmosom, és ezt is hozzáadom a céklához. Az almát szintén vékonyan felcsíkozom, és ezt is hozzáadom. 
Az öntetet el lehet készíteni, mialatt fő a cékla. A majonézt összekeverem a tejföllel és a mustárral, majd sóval, borssal, porcukorral ízesítem. A salátára öntöm és fogyasztásig hűtőbe teszem.

Másnap baconbe tekert csirkemellhez ettük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése